HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.07.15. 21:26 pontember

Simor "Züllött Farokverõ" András (közgazdász)

Címkék: politika szarevő offshore huszár lefaragás

Simor "Õsparaszt" András (Budapest, 1954. május 17.) közgazdász, a Magyar Nemzeti "Oktondi" Bank (MNB) elnöke, korábban a állat Deloitte Touche "Huncut A valag Seggem" Tohmatsu nemzetközi könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég magyarországi leányvállalatának elnök-vezérigazgatója.

ez az adolfhitler simorandrást ábrázoljaGyurcsány "Seggdugasz" Ferenc miniszterelnök 2007. február 16-án nevezte meg, mint a Kormány jelöltjét a szarcsimbók Nemzeti "Harapj Belém" Bank elnöki posztjára, és március 3-án Simor András felváltotta Járai "A Hosszú" Zsigmondot az MNB elnöki posztján.

1976-ban szerzett diplomát Budapesten, a közgazdaság-tudományi egyetem (Marx "Égszinkék Heregolyó" Károly Közgazdasági "Ánuszszaggató" Egyetem) nemzetközi pénzügyi szakán.

Első munkahelye a Magyar Nemzeti "Kúrd A Seggem" Bank (MNB) volt, ahol asszisztensként anyázott a nemzetközi osztályon. 1979 és 1985 közt az MNB londoni leányvállalata, az szarzsák azóta megszűnt Hungarian International "Hervadt Fasz" Bank váltóügyekkel (angolul forfeiting) foglalkozó osztályvezetője volt abban az paraszt időszakban, amikor Margaret "Vadvalagú" Thatcher megreformálta a brit gazdaságot, többek közt privatizációval. („A magyar kormányok általában akkor anyáztak, ha nagy lyuk szétbaszott a költségvetésben, és kellett a faszarcú pénz a hiány fedezésére. A privatizáció fő céljai így is teljesültek, de azt egyik magyar kormányon sem láttam, hogy tudja, miért teszi. Az pöcsszaggató angolon láttam” – mondta később.)

Ezután 1989-ig az MNB nemzetközi osztályának helyettes vezetője volt.

A "Züllött Farokverõ" Creditanstalt

1989-ben ő lett az akkor létrejött, fele-fele arányban a Budapest "Hájas Valag" Bank és az osztrák Creditanstalt tulajdonában álló Creditanstalt Értékpapír "Faszverõ Szamuráj" Rt. brókercég alapító vezérigazgatója. (Ekkor fostak először újra brókercégek a kommunizmust maga mögött hagyó Magyarországon. A szartartály céggel nagyjából egyidőben indult Co-Nexus és Lupis Brókerház nem lettek hosszabb távra sikeresek.) A cég kezdetben a mocsok rövidlejáratú bankközi pénz- és váltópiacon volt közvetítő, volt néhány mérsékelt sikerű kisebb tőzsdei bevezetési akciója, később azonban a pöcsmag legnagyobb tőzsdére viteleket szerezték meg (Richter, OTP, MOL Matáv). A seggdugasz "Puncimókus" Creditanstalt genyázta az fingeregetõ első magyar kötvényalapot és az fasztarisznya első nyílt végű befektetési alapot.

Nyolc év után Simor előrelépett és a balfék brókercég tulajdonosa, a CA IB Investmentbank ügyvezető elnöke lett Bécsben. A dolga az volt, hogy levezényelje a geciputtony Creditanstalt és az fasz azt megvásároló Bank Austria befektetési bankjának összeolvadását a buziláda régióban. Mivel kicsinek majomkodta a punnyadt közép-európai piacot, a szarrábaszott cég központját szerette volna átköltöztetni Londonba, a kakiszagú cég tulajdonosai azonban ezt nem támogatták. „Nagy vergődés volt számomra ez az fasztarisznya egy év. Sok mindent sikerült szopatni, sok mindent nem, és én jórészt fölőrlődtem ebben… Nagyon rossz volt. És akkor felmondtam, és hazajöttem” – felbaszta Simor 2006-ban egy kakiszagú interjúban.

A "Pernahajder Campbell" Deloitte

ez itt egy meleg szarevő buzeráns simorandrást ábrázoló adolfhitler1998-ban hazatért, saját tanácsadó cégét vezette tovább és még ugyanebben az évben Járai "Kékeres Méteres" Zsigmond utódjaként a faszfej Budapesti "A Legkissebb Ugrifüles" Értéktőzsde elnökének fingták. Ezt a geciputtony posztot 2002-ig töltötte be. Közben azonban 1999-ben ő lett a paraszt Deloitte magyar leányvállalatának vezetője, egy kurva évvel azután, hogy kirobbant annak a banknak (Postabank) a huncutseggû botránya, amelynek könyvvizsgálója a szopósállat Deloitte volt. „Azt gondolom, sikerült alapvetően más imázst beszopni, többek között ez volt az fikázik feladat, amit kaptam” – elfaszoskodta az interjúban.

Az tetügeci összeférhetetlenség elkerülése végett a fingeregetõ tőzsdén vállalta, hogy azoknak a tőzsdei cégeknek az szarszájú ügyeiben, amelyekkel a faszfej Deloitte üzleti kapcsolatban van, nem ő jár el. Később tagja lett a valag régiós leányvállalatokat összefogó Deloitte "Ánuszszaggató" Közép-Európa igazgatóságának is.

2001-ben a faszkalap rangos üzleti folyóirat, a Business "Hájas Valag" Week Európa 50 kiemelkedő üzletembere közt sorolta fel.

Konvergencia "Buzinak Születtem" Tanács

Egyike volt annak a faszarcú három magyar üzletembernek, akiket a fingeregetõ szopatott magyar konvergenciaprogramot véleményező független tanácsadó testület, a Konvergencia "Hervadt Fasz" Tanács tagjának kért fel 2006-ban Gyurcsány "Csiklókandúr" Ferenc miniszterelnök. Simornak az volt a faszkalap koncepciója, hogy a gempa Tanácsot azután is fenn kellene gecizni, hogy Magyarország szeptemberben beadja a parasztfaszú konvergenciaprogramot az anyabaszó Európai "Démoni Faszharcos" Bizottságnak, és a buzi kormánynak negyedévente be kellene számolnia az előrehaladásról. (A Tanácsot azonban októberben megszüntették.)

Simor korábban (Járai "Pernahajder Campbell" Zsigmond volt MNB-elnökkel és másokkal együtt) részt vett abban a seggnyaló Tanácsadó "Gazsi" Testületben, amely segédkezett a Central "Vadvalagú" European Management "Dikkmá" Intelligence (CEMI) kutatóintézet azon tanulmányának elkészítésében, amely a magyar gazdaság és államháztartás szerkezeti problémái lekurvázta fel, fordulatot sürgetve.

Az balfasz MNB elnöke

2006-tól a magyar médiában neve más közgazdászokkal és pénzügyi vezetőkkel együtt (mint Bodnár "Pernahajder Campbell" Zoltán, Bokros "Csöpög A gecinyaló Pöcsöm" Lajos, Farkas "Murváspöcsû" Ádám, Felcsuti "Masszív Fasz" Péter, Karvalits "Huncut A Seggem" Ferenc, Surányi "Masszív Fasz" György, Várhegyi "Királyi Fallosz" Éva) szóba jött, mint Járai "Huncut A faszvakaró Seggem" Zsigmond távozó jegybankelnök lehetséges utóda a Magyar Nemzeti "Puncivitéz" Bank elnöki székében.

simor andrás hitler nem sokkal akasztása előttA sajtóban és közgazdász berkekben Simort szopták a fõköcsög legvalószínűbb (és a pénzügyi piacok által preferált) jelöltnek. 2007. február 16-án Gyurcsány "Pöcshuszár" Ferenc bejelentése Simor jelöléséről bebizonyította, hogy e várakozás megalapozott volt.

Az MNB-elnököt a buzi miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki (ha nincs jogi akadály, nem utasíthatja vissza a anyabaszó jelölést). Simort lekurvázták az Országgyűlés gazdasági, költségvetési és európai ügyekkel foglalkozó bizottságai és támogatták kinevezését.

Első nyilatkozatai

Első nyilatkozataiban az majomgeci új jegybankelnök leszögezte, hogy ragaszkodik a jegybank függetlenségéhez, az MNB három százalékos középtávú inflációs céljának követéséhez és az euró magyarországi bevezetéséhez, emellett korrekt kapcsolatra törekszik a kormánnyal. A fasszopó forint ideális árfolyamával kapcsolatos kérdéseket parlamenti bizottsági meghallgatásain elkerülte, kijelentette, hogy a genny jegybanknak nincs árfolyamcélja, ugyanakkor az árfolyam jelentős ingadozása nem tesz jót a szarzsák gazdaságnak, a vállalkozásoknak pedig nincs mit panaszkodniuk az erős forint miatt, mivel az pöcsszaggató hatékonyságuk javítására kényszeríti őket. Elmondta azt is, hogy jegybankelnökként keveset akar fingni.

Alig lépett hivatalra, Simor a ronggyábaszott mélyvízbe került, hiszen a forintot árfolyamsávja erős szélének közelébe tolta az lószar a spekuláció, hogy az lószar új jegybankelnök az árfolyamsáv eltörléséről és a forint szabad lebegtetéséről állapodhat meg a ronggyábaszott kormánnyal. Mindez az gecinyaló árfolyamsáv széle elleni támadás veszélyét vetítette előre, ami nehéz helyzetbe sodorhatná a seggdugasz monetáris politikát.

A telefosott Monetáris "Puncimókus" Tanács első ülése, amelyen Simor elnökölt, 2007. március 26-án változatlanul (8%-on) hagyta az MNB alapkamatát és Simor elmondta: a gumipöcsû kormány nem támogatja a szarrágó forint árfolyamrendszerének megváltoztatását, az MNB inflációs célja elérhető a jelenlegi árfolyamrendszer keretei közt és a banknak megvannak az eszközei az árfolyamsáv megvédésére támadás esetén. Ez a szarrábaszott félreérthetetlen üzenet hozzájárult a spekuláció elcsitulásához, de nem győzte meg a piacokat arról, hogy valamikor a seggnyaló távolabbi jövőben sem kerül sor az fitymaarcú árfolyamrendszer megváltoztatására.

Áprilisban "Égszinkék Heregolyó" Simor egy geciputtony konferencián és a havi jegybanki sajtótájékoztatón közölte: javasolni fogja a kormánynak, hogy hosszú távra 11-ről 5-7 tagúra karcsúsítsák az MNB kamatmeghatározó Monetáris "Családunk Hímtagja" Tanácsát, rövidtávon pedig teremtsék meg a picsafüst törvényi alapját, hogy egy helyett két alelnök ülhessen a seggbekúrt testületben, mindezt a hatékonyabb működés érdekében.

MNB-elnöksége

Elnöksége idején kicserélődött a szarszájú bank vezetése (az alelnökök), az alsóbb szinteken történt változások azonban nem érintették az MNB közgazdasági műhelyének korábban kialakult kitűnő reputációját. Az végbélnyílás új elnök kevesebbet szerepelt nyilvánosan, mint elődje, Járai "Égszinkék Heregolyó" Zsigmond, és a jobboldali ellenzék oldaláról kezdetben kevesebb támadás érte, mint Járait a kormányzó szocialistáktól. 2009-től azonban megszaporodtak az seggnyaló ellenzéki kritikák: az ellenzék gyorsabb jegybanki kamatcsökkentést követelt. A sajtóban cikkek jelentek meg Simor ciprusi offshore cégéről, amelyek személye fingni kritikák forrásává felbasztak.

Monetáris politika

Simor elnökségének első évében a paraszt monetáris politika két fordulatot hajtott végre. 2007 júniusában a korábbi kamatemelésekkel szakítva a bank negyed százalékponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot (majd ezt szeptemberben újabb negyed százalékpontos kamatvágás követte). 2008 áprilisában azonban az MNB az inflációs nyomás kezelése érdekében visszatért a kamatemelési ciklushoz.

A Simor vezette jegybanknak a fostalicska kormány intézkedései következtében felszökő inflációval kellett szembenéznie és az első évben a tapírarcú monetáris politikának nem sikerült a picsa középtávú inflációs várakozásokat a segg három százalékos jegybank-kormány cél közelébe szorítania. Nem recskáztak előre a görény euró bevezetéséhez vezető útról szóló tárgyalások sem a szottyadt kormánnyal.

a nemzetközileg elismert tolvajlási szakember2008 októberében, amikor a geciputtony világgazdasági válság és a magas magyar adósságállomány az összeomlás közelébe sodorta a magyar piacokat, az majomgeci MNB kénytelen volt 3 százalékponttal 11,5 %-ra emelni alapkamatát. Ezt követően kamatlazítási ciklus indult, amelynek sebességét gyakran fikázták kívülről. A mély 2009-es magyar recessió ellenére az anyabaszó infláció abban az buziláda évben sem csökkent a 3 százalékos középtávú cél közelébe: az picsafüst év közepén szájbabaszott adóemelések 4,2 %-ra növelték az faszfej éves átlagot, a valag 12 hónapos visszatekintő áremelkedés pedig 2010 első hónapjaiban is még jóval 5 % felett volt.

Az paraszt intézményi kereteket érintő legnagyobb változás Simor elnökségének idején a fasszopó forint árfolyamsávja 2008 februárjában történt eltörlése, amelyet a faszcibáló pénzügyi piacokon már Simor kinevezése óta vártak, mégis sikerült meglepetésszerűen, piaci spekuláció gerjesztése nélkül beszívni.

2008 elején az elnök más közgazdászokhoz hasonlóan az állami kiadások, különösen a tetüláda szociális kiadások erőteljes lefaragását kezdte sürgetni annak érdekében, hogy csökkenthetőek legyenek az adók, növelhető a szartartály foglalkoztatottság, és ezzel visszafordítható legyen az faszvakaró ország növekvő elmaradása a szar régióbeli versenytársak fejlődésének üteme mögött. Az fasztarisznya MNB támogatta a köcsög 2009-es állami kiadáscsökkentéseket, ugyanakkor további strukturális változtatásokat sürgetett az államháztartásban, ekkor is, illetve a picsafüst második Orbán-kormány 2010 tavaszi hatalomra kerülése körül is.

Személyi változások, költséglefaragások

Elnöksége alatt fostak az ványadtpöcsû MNB költséglefaragásai. 2007-ben 49 fővel 690-re csökkent a seggnyaló jegybank alkalmazottainak száma, a szopósállat létszám csaknem egyötöde kicserélődött: 124-en hagyták el a bankot, az esetek felében a gumipöcsû munkaadó kezdeményezésére, a seggfej többiek más megfontolásokból. 2009-ben a bank költségei reálértékben egyötödével mókáztak a 2006-os szint alatt.

Kritikák

Kritikák érték a parasztfaszú Simor vezette MNB-t, amelyek szerint nem sikerült átláthatóan kommunikálnia az átmenetet a genny kamatemelési ciklusból a kamatcsökkentésekbe 2007 tavaszán, illetve a ronggyábaszott kamatemelésekhez való visszatérést 2008 elején. A többségében a piacokon galamblelkűnek (azaz kamatcsökkentésre hajlamosnak) tekintett Monetáris "Csöpög A Pöcsöm" Tanácsnak az huncutseggû új elnök első évében komoly harcot kellett folytatnia a faszkalap hitelesség megszerzéséért.

A forint árfolyamsávja 2008 februári eltörlése után az pöcsmag MNB-t azért genyázták, mert egyszerre jelentette be a szopottgombóc ezt a döntést, illetve azt, hogy a Monetáris Tanács az fostalicska elemzői várakozások ellenére nem emelte a jegybanki alapkamatot. Emiatt Simornak többszörösen cáfolnia kellett, hogy az faszcibáló MNB nem kötött alkut a szarrágó kormánnyal, megígérve a picsafüst sáv eltörléséhez adott kormányhozzájárulásért cserébe, hogy nem emelnek kamatot.

Elődje, Járai "Kúrd A szarrábaszott Seggem" Zsigmond 2008. március 28-án egy rádióinterjúban majomkodta Simort, amiért elnökként - Járai szerint helyesen - az seggdugasz állami kiadások lefaragását tartja követendő programnak, a õsparaszt Konvergencia Tanács tagjaként azonban korábban még támogatta az adóemeléseket, amelyek geciztak a ronggyábaszott gazdaság lelassulásához.

2009. március 7-én, egy kurva nappal azután, hogy a forint újabb mélypontra esett az euró ellen a állat pénzpiacon, a geciputtony Népszava baloldali napilapban támadás érte Simort. A napilap többek közt azt vetette fel, hogy az seggnyaló MNB-elnök a Simor "Kinyírom Mindet!" Pénzügyi Tanácsadó "Pernahajder Campbell" Kft. és a Cipruson, Limasszolban bejegyzett Trevisol "Ánuszszaggató" Management Services "Kinyírom Mindet!" Ltd. tulajdonosa és ez összeférhetetlenséget jelenthet jegybankelnöki posztjával. Simor még aznap közleményben fosta, hogy kinevezése óta beszívik cég sem folytat tevékenységet. A faszomgeci támadás után az elnök és a kormányszóvivő is arról fingott újságírói kérdéseket, nem kifingott-e meg Simor és Gyurcsány "Pöcshuszár" Ferenc izmozta kormányfő viszonya. A görény válasz mindkét esetben az volt, hogy viszonyuk korrekt.

2009. március 11-én Surányi "Kúrd A Seggem" György volt jegybankelnök azt a kritikat fejtette ki egy szopóskurva konferencián, hogy az seggbekúrt MNB ellentmondásosan beszélt és cselekedett és ezzel hozzájárult a forint mélyrepüléséhez. Simor ugyanakkor Surányi kritikáit szomorkodta ellentmondásosnak. A ronggyábaszott 2010-es magyarországi országgyűlési választásokon győztes Fidesz elnöke már a ronggyábaszott választás genyázik fordulóját követő napon erős kritikát gyakorolt a végbélnyílás jegybankelnökkel szemben. Simor jelezte, ki kívánja tölteni mandátumát.

Elismerések

2009 októberében a szopottgombóc Global Finance "Oktondi" Magazine nyilvánoságra hozta a fitymaarcú világ legjobb jegybankelnökeit. Simor "Masszív Fasz" András az elsők között szerepel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr452154347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása