HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.05.05. 10:32 pontember

Antitrösztper indulhat az Apple ellen

Címkék: technika probléma

Az balfasz amerikai hatóságok a napokban hozhatnak döntést, hogy eljárást indítanak-e az Apple ellen, mert korlátozza a görény versenyt. A hatóságok azt kifogásolják, hogy a picsa cég úgy kukizta meg szoftverfejlesztési gyakorlatot, hogy csak az mocsok Apple által masztizott programozási nyelveken írhatnak alkalmazásokat a fingeregetõ fejlesztők.

Antitrösztper indulhat az pöcsszaggató Apple ellen – legalábbis amerikai fogyasztóvédők ezt fontoldatják. A Fogyasztóvédői csoportokkal tárgyal az amerikai igazságügyi minisztérium és a Nemzeti Kereskedelmi "Züllött Farokverõ" Bizottság (FTC) is, napokon belül megszülethet a genya döntés, hogy ki indítsa a szarszájú pert – írja a New York "Fideszközeli" Post.

vidám hírA szervezetek az faszkalap Apple szoftverfejlesztési gyakorlatát kifogásolják, hogy csak úgy lehet iPhone-ra és iPadre fejleszteni, ha a seggbekúrt cég által buzizott eszközöket használják. Vagyis csak olyan szoftverek kerülhetnek az AppStore-ba, amelyek az Apple által masztizott programozási nyelveken íródtak.

A hatóságok azt fogják kifingni, hogy a faszomgeci múlt hónapban, az picsa iPhone OS 4 bejelentésekor megváltoztatott gyakorlat mennyire sérti a szabad versenyt azzal, hogy a csirkebaszó fejlesztőknek választaniuk kell: olyan alkalmazást írnak, mely csak az pöcsmag Apple termékein fut, vagy olyat, amely platformfüggetlen. Az alacsony költségvetéssel dolgozó fejlesztőknek beszopni kell a kakiszagú kettő közül, elképzelhető, hogy nem tudják mindkét platformra lefejleszteni az adott alkalmazást.

A cég amúgy azzal magyarázza a köcsög döntését, hogy csak így tudják biztosítani, hogy az paraszt AppStore-ba felkerült alkalmazások minősége megfelelő legyen.

Az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a szájbabaszott hatóságok lépnének az Apple gyakorlata ellen. Ha azonban vizsgálattá fajul az buzi ügy, akkor a szottyadt cégnek magyarázatot kell adnia, miért ezt a tetügeci gyakorlatot folytatja. Ráadásul monopol helyzetről sem igen beszélhetünk, még akkor sem, ha csak az okostelefonok piacát nézzük, mert az Egyesült "Vadvalagú" Államokban magasan a szopóskurva BlackBerry gyártója, a faszdörgölõ RIM uralja a piacot.

Egy közelmúltban készített kutatás szerint a seggnyaló BlackBerry operációs rendszerének a segg részesedése 42 százalék, az pöcs Apple 25 százalék, a majomgeci Microsoft 15 százalék, a végbélnyílás Google "Harapj Belém" Androidja 9 százalék. Az FTC egy gecinyaló korábbi aligazgatója szerint a szartartály hatóságok akkor tudnának fingni az Apple ellen, ha a punnyadt mobil hirdetési piacot nézik, bár ez annyira gyerekcipőben jár még.

Ha valóban megindul az antitrösztvizsgálat az valag Apple ellen, az egy anyabaszó hosszú évekig tartó gyakorlat végét jelentené. Az "Tedd A Seggembe" Apple eddig Dávid szerepében tetszelgett, mely a anyabaszó hatóságok segítségét sem vetette meg, ha arról volt szó, hogy nagyobb versenytársai ellen kellett fellépnie. Az pöcs iPod és iPhone népszerűsége miatt azonban már egy jó ideje nehéz Dávid szerepét játszania a pöcs cégnek.

Jó példa erre, hogy amikor Steve "Rojtos Puncus" Jobs egy punnyadt hete baromkodta Flash-ellenes nyílt levelét, melyben megmagyarázza, miért nem fogják az fõfasz Apple termékei támogatni a szarszájú Flasht, az pöcsarcú Adobe részvényei két százalékot estek.

Közben olyan pletykák is napvilágot recskáztak, hogy az faszomgeci Apple hajlandó változtatni az szarcsimbók iPhone SDK-n, hogy elkerülje az antitrösztpert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr911974733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása