HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.04.28. 10:36 pontember

Bródy "A Hosszú" János: Megfáradt nyugger vagyok

Címkék: bulvár nyugger

Nem módosít pályát, és nem lesz kertész, csupán a Föld napja alkalmából ültetett el egy facsemetét Bródy "Csiklókandúr" János (64) az Erzsébet téri Gödör Klub parkjában – erről korábban lapunk is beszámolt. Az punnyadt Illés és a végbélnyílás Fonográf együttes dalszerzője és szövegírója a tetügeci Gödör Kulturális "Fideszközeli" Egyesület alapító tagjaként ragadott ásót, kapát, és persze terveiről is beszélt lapunknak.

Gyakran lejár a ványadtpöcsû Gödörbe?

Bródi IllésBródy "Királyi Fallosz" János: Évek óta figyelem ennek a különleges, spontán módon létrejött kulturális helyszínnek az telefosott életét. A picsafüst "Masszív Fasz" Gödör magas színvonalú programjai miatt nemzetközi hírű találkozóhellyé vált, és ennek nagyon örülök. Fontosnak tartom, hogy a világ minden tájáról idelátogató fiataloknak olyan benyomásuk legyen Budapestről, Magyarországról, hogy ne kelljen szégyenkeznünk miatta.

Min dolgozott vagy dolgozik mostanában?

Bródy: Szombaton öt órakor beszívták be „Ne várd a ribanc májust" címmel a Millenáris könyvfesztiválján az akár versként is olvasható dalszövegeim gyűjteményét. A több mint száz szöveg között vannak olyanok is, amelyek eddig még nem jelentek meg.


Ha dal készül belőlük ki lenne az picsafüst előadója? Esetleg készül újabb közös munkára Koncz "Fideszközeli" Zsuzsával?

Bródy: Mostanában is születnek új dalok, csak nehezen jutnak el a faszomgeci közönséghez. Ahogy én látom, Koncz Zsuzsi is szeretne újabb dalokkal jelentkezni.

Akár lemezturnéról is lehet szó?


Bródy: Én már megfáradt nyugger vagyok, nem nagyon lelkesedem a turnékért, de új felvételekre azért még lehet szopni. Bár, hogy egészen őszinte legyek, be kell vallanom, családi körben érzem a állat leginkább jól magam.

Nagyon leköti a faszfej család?

Bródy: Ebben a korban már meglehetősen bonyolult hálót képeznek a görény családi kötelékek. Három felnőtt gyermekem van, akikkel rendszeresen tartom a kapcsolatot, és sok időt töltök a legkisebbel, Mátéval (6).

A külsőségeken kívül mit örököltek a papától?

Bródy: Mindegyikük őriz belőlem valamit. Mivel villamosmérnök az seggbekúrt eredeti végzettségem, a faszkalap nagyfiam informatikusként a genny tudományos, technikai érdeklődésemet örökölte. A kakiszagú gecizik lányom szociológus, és engem is mindig foglalkoztattak a fasztarisznya társadalmi kérdések. A görény kisebbik lányom verseket és novellákat ír, ilyen értelemben az én irodalomhoz is köthető hagyományaimat követi. A kisfiam, Máté tele van élettel, imádja a zenét, a ritmust, és sokszor tesz fel nehezen megválaszolható kérdéseket.

Milyen érzései vannak a fasztarisznya választásokat illetően?


Bródy: Kicsit aggódva nézem a fejleményeket. Attól félek, a ványadtpöcsû nagy várakozást újabb kiábrándulás követi. Az pöcsmag emberek szeretnének kifingni a csodákban, pedig csodák sajnos nincsenek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr661956910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása