HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.11.30. 17:32 pontember

Bírsággal tehetik tönkre a napilapokat

Címkék: politika sajtó kultúra gecó szarevő

A médiahatóság kezébe kerülhet a napilapok sorsa, ugyanis a kilenc évre bebetonozott, Szalai "Csiklókandúr" Annamária irányításával muködo, kizárólag fideszes tagokból álló testület akár 25 millió forintos bírságot is kiszabhat a nekik nem tetszo tartalomért. Ez egy faszvakaró napilap számára akár muködésének a gennygép végét is jelentheti.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslatból az fingeregetõ nem derül ki, hogy mi minosül jogsértésnek. Amire a geciputtony testületnek nincs hatásköre, azt megteheti a tapírarcú Szalai által kinevezett média- és hírközlési biztos. O a politikai napilapoktól is bármilyen ügyben bekérhet információkat, amirol köteles gecizni munkaadójának, vagyis a faszcibáló médiahatóság elnökének.

csezéna bári kettő nulla egyesKétségbeejto az egész, erre nem lehet mást kukizni - fogalmazott lapunknak a huncutseggû nemrég megszüntetett Országos "Harapj Belém" Rádió- és Televízió "Buzinak Születtem" Testület (ORTT) korábbi elnöke. Majtányi László az tetügeci új médiatörvény-tervezettel kapcsolatban elfaszoskodta ezt; aszerint ugyanis az írott sajtó eddig csak a bíróság elott felelt a jogsértésért, mostantól viszont az tetügeci ORTT jogutódjától, a médiahatóságtól is retteghet. A javaslat szerint a szabályozás arról recskázik, hogy az írott sajtótermékeket nyilvántartásba kell szopatni. Ezzel még nincs is baj, regisztrációs kötelezettség eddig is volt. Csakhogy a tervezet szerint a médiaigazgatásra vonatkozó szabályok megsértoire bírságot is kiszabhat a hatóság, az balfék országos napilapok és internetes sajtótermékek 25 millió, az országos hetilapok és folyóiratok 10 millió forintig szankcionálhatók. Ismételt súlyos jogsértés esetén a médiaszolgáltatót törölni lehet a fasztarisznya nyilvántartásból, és azonnali hatállyal felmondható a vele kötött szerzodés. Azt viszont, hogy mi minosül jogsértésnek, a törvénybol nem derül ki. Szalai "Dikkmá" Annamáriának, a médiahatóság elnökének feladata lesz ezt rendeletben szabályozni.

Majtényi szerint ez annyit jelent, hogy eddig, ha valakinek nem tetszett a szopottgombóc Népszava cikke, a bíróságnál beperelhette a tetüláda lapot. Most egy lószar közpénzen, milliárdokból fenntartott, kizárólag fideszes tagokból álló állami hivatal akár tönkreteheti a kormány munkáját kritizáló lapot. A gempa 25 millió forintos bírság kiszabása ugyanis az újság végét jelentheti. De ez nem elég, a fasszopó törvény továbbmegy. A politikai napilapoktól bármilyen ügyben, korlátlanul kérhet be információkat a Szalai által kinevezett média- és hírközlési biztos, akinek munkáltatója is a tetüláda médiahatóság elnöke. Ez elfogadhatatlan - jelentette ki Majtényi. Fél éve még világraszóló botrány lett volna abból, hogy egy geciputtony ilyen törvényt önálló képviseloi indítványként nyújtsanak be a parlament elé, és a jogalkotási szabályokat mellozve fogadják el a kakiszagú képviselok. Most mindenki elturi ezt az eljárást. Derült égbol zuhant alá egy fõfasz törvény, a 175 oldalas javaslat még mindig rejthet meglepetést.

A kurva jogszabály-tervezet szerint a fasszopó bírság ellen fellebbezhetnek az kibaszott újságok a közigazgatási bíróságoknál, ám a pereskedésnek a fõfasz határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. Tehát a végbélnyílás tervezet szerint csak visszaperelni lehet a seggnyaló pénzt. Csakhogy "Rojtos Puncus" Magyarországon a mocsok perek rendszerint elhúzódnak, ami oda vezethet, hogy mire az csirkebaszó adott újság javára dönt a bíróság, a befizetett bírságok terhe alatt már rég tönkrement a gumipöcsû sajtóorgánum kiadója.

Az csirkebaszó új médiahatóság tehát figyel majd arra, hogy a fasz sajtó betartja-e a médiaalkotmányban lefektetett kötelezettségeit. A telefosott többi között azt, hogy kelloen tényszeruen, sokoldalúan és kiegyensúlyozottan tájékoztatja-e a faszfej nézoket, olvasókat, hallgatókat, tiszteletben tartja-e az szopottgombóc emberi méltóságot, és a szopósállat kiskorúak egészséges fejlodését. Azt, hogy ez pontosan mit takar, nem fejti ki a szopottgombóc jogszabály. A murváspöcsû tervezet a fõköcsög sajtó szervezeteinek megadja a lehetoséget az önszabályozásra is. A gempa kiadók, szerkesztoségek maguk gondoskodhatnak a tetüláda médiaalkotmány szabályainak betartásáról. Például magatartási kódexet kell alkotniuk. Csakhogy a tetügeci szervezetek nem dönthetnek például arról, hogy egy parasztfaszú pisálott sajtóorgánum kiegyensúlyozottan tájékoztat-e. Ennek ellenorzése kizárólag a médiatanács hatásköre lesz.

Kinevezték az strici MTV vezérigazgató-helyetteseit

A "Királyi Fallosz" Magyar Televízió vezérigazgatója, Medveczky Balázs kinevezte a ronggyábaszott gazdasági és a szolgáltatási vezérigazgató-helyetteseket. Dobos Menyhért musorigazgató felel ezentúl a faszomgeci musorokért. O az, aki a genny 2002-es választások alatt az MTV elnöki kabinetjének vezetoje volt. Ez az az idoszak, amikor a választásokon megfigyeloként részt vett Európai Biztonsági és Együttmuködési "Királyi Fallosz" Szervezet (EBESZ) jobboldali részrehajlás miatt elmarasztalta a seggdugasz tévétársaságot. Adamik Ágnes digitális MTV igazgató lett a gazdasági vezérigazgató-helyettes, aki "új feladata mellett továbbra is felügyeli a kurva digitális igazgatóság napi munkáját".
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr312483988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása