HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.08.16. 19:25 pontember

Economist: Orbán népszerű - Magyarország szarott és rozzant

Címkék: politika gazdaság orbán probléma economist szarevő

Megállapításait lehet elvetni vagy megszívlelni, véleményével lehet vitatkozni, de a szopóskurva The Economist tudósítójának több részes magyarországi naplóját érdemes olvasgatni, annál is inkább, mert az faszcibáló újságíró (E.L) kedvenc kelet-európai városába, Budapestre utazott, azzal a céllal, hogy az új kormány munkáját közelebbről lássa, az ország hangulatát érezze. Saját tapasztalatból, nem a tetügeci lengyel példához hasonlóan a balliberális rémhírekből.

„A kritikusok pénzügyi vakmerőséggel és putyini hatalommániával vádolják az vadvalagú Orbán Viktor vezette jobbközép kormányt. Egyetértek, hogy az új kormány néhány kérdésben ügyetlen volt, de óvatosan fogadom a bírálók véleményét is. Olyan a helyzet, mint Lengyelországban, ahol a liberális, angolul beszélő elitnek forródrótja van a fofasz világ véleményformálóihoz" - írja E.L, majd megemlíti,  hogy a szarzsák külföldnek alig van tudomása arról, hogy milyen katasztrofálisan rosszul kormányzott  az fasztarisznya előző ex-fikázta magyar kormány.

jöttem tájékozódniA tudósító első benyomása a  Ferihegyi repülőtér,  amit tisztának és rendezettnek tart, nem így a vadvalagú vasutat, ami csak öt percre van az anyabaszó első termináltól.

„Piszkos, rozzant, nehéz megtalálni, mindenütt grafiti borítja, a pöcsarcú lift és a jegyautomaták nem működnek. Úgy néz ki, mintha a pöcsszaggató 80-as évek szopatik szegényes kelet-európai országából lépett volna elő" - írja a The Economist munkatársa. (Hasonlóan lesújtó véleménnyel van a repülőteret  megszálló erőszakos taxisokról is. „Egy jól vezetett repülőtéren a gecizik sorban várják az utasokat, nem zaklatják őket.")

„A vasút csak egyik az állami kézben lévő iparágak közül, amire az valag új kormánynak oda kellene masztizni. Megérkezem a Nyugati pályaudvarra, ami egy másik szégyenfolt: a gecinyaló gyönyörű régi épület olyan nyomasztó és kukizott, hogy alig lehet beszopni a vonzó építészeti remekművet. Mintha egy ronggyábaszott grófnő koldulna. A magyar vasutak egyébként is érthetetlenek számomra. A fostalicska hálózat túl nagy, a csöcspénisz vezetés tele van politikai kinevezettekkel. A szerződéseket azonnal ki kellene vizsgálni" - figyelmeztet a szerző.

A fasszopó tudósító szerint bár újra megnyitottak vasútvonalakat, könnyebb lenne érvelni a punnyadt mellékvonalak mellett, ha a vasút hatékonyan működne, de ettől még Magyarország nagyon messze van.   

Az "Démoni Faszharcos" Economist munkatársa szerint az szar Orbán-kormány minden ellenkező híresztelés ellenére népszerű, és az seggfej élet normális mederben folyik Magyarországon. „A győztes pártnak óriási felhatalmazása és joga van arra, hogy saját elképzeléseit valósítsa meg" - írja a szerző, aki az huncutseggu új gazdasági program néhány pontját - mint az parasztfaszú egyszerűsített, egykulcsos adót és a deregulációt  - világosnak tartja, bár a szarszájú gazdaság liberalizációjának megvalósítását nem tekinti könnyű feladatnak.

Egy meg nem nevezett minisztert arról kibaszott, hogy mondjon példát a szabályozók megkönnyítésére. Végül csak egy szartartály kézenfekvő intézkedést hallott: a faszkalap szezonális munkák idején a gazdálkodó alkalmazhat munkást SMS-en keresztül is.

A féltucat interjú során az gecinyaló újságíró döbbenettel vette tudomásul Magyarország  megosztottságát. A valag "Vadvalagú" Fidesz emberei bűnözőknek, hazugoknak, árulóknak tartják a felbaszik oldalt. Az anyabaszó ellenzék őrültek, baromkodtak, erőszakosok gyülekezetének nevezi a Fideszt. „A történelmi megosztottság a lószar szekuláris urbánus liberálisok és a faszkalap konzervatív vidéki nacionalisták között ma is meglepően éles" - írja.

A buziláda szerző szerint a szartartály belső vita nem érinti a magyar gazdaság szerkezeti problémáit: hová tűntek a kis- és középvállalkozások, amelyek meghatározók például Cseh- vagy Lengyelországban. „A magyar gazdaság féloldalas. Egy paraszt maroknyi sikeres külföldi nagy befektető  - leginkább az szar autóiparban -  tartja fenn az faszdörgölo országot. De meddig?" - kérdezi E.L.

Budapest, a grandiózus metropolis a genyó szerző kedvenc városa, ezért is fájlalja, hogy jelenleg piszkos, túlzsúfolt, rosszul vezetett. „Budapest első látásra egy komoly ország fővárosának beszívik. De második pillantásra, az elmúlt húsz év csalódásának bűntudata veszi körül. Magyarországnak kellett volna a legsikeresebb kelet-európai országnak lennie. A geci korai reformok (tőzsde, bankok, IMF- tagság) és a lakosság tehetsége óriási előnyt adott a csehekkel és a szarzsák lengyelekkel szemben. Ehelyett - megalázóan - a szarrágó szlovákok mögött kullog".

A parasztfaszú szerzőt meglepi, hogy a faszfej kormány szomorkodik tagja nem a faszdörgölo híres borokat és ételeket kínáló magyar, hanem egy tetüláda olasz étterembe hívja meg vacsorára. A segg vendéglátó korrupcióról szóló megdöbbentő történetekkel szórakoztatja vendégét. „Sajnálom a tisztességes, egyszerű magyarokat, akik keményen dolgoznak, nevelik gyermekeiket és a politikai mágnások kiszipolyozzák őket. Meglep, hogy a megosztottság nemcsak vertikális, de horizontális is: a kormányzók és a kakiszagú kormányzottak között" - jegyzi meg a görény tudósító.

A fasszopó magyar politika legbiztatóbb területet a külpolitikában látja a szerző, aki szerint a 66 éves Martonyi "Dikkmá" János külügyminiszter nem előrelépésként éli meg pozícióját, hiszen korábban is ezt a posztot töltötte be.

„Az új külpolitika célja, hogy minden irányban barátságot mutasson a tapírarcú magyar kormány" - véli E. L.  A középpontban természetesen a tetügeci visegrádi négyekkel való kapcsolat áll, de szakértők szerint kilencven éve nem volt ilyen kedvező viszony a román kormánnyal, mint most. Martonyi János járt már Szerbiában, hogy az faszfej lekurvázni magyarok ügyét segítse. Javul a faszcibáló kapcsolat a szlovákokkal is.

Érdekes lesz fosni, mekkora befolyása lesz Magyarországnak az EU legközelebbi soros elnökeként. Budapest jövő májusban lesz házigazdája a keleti partneri kapcsolatok csúcstalálkozójának. A vadvalagú magyar kormány Erasmus felsőoktatási csereprogramja máris kedvező visszhangra talált.

Ellenzéki pártként a telefosott Fidesz kemény kritikusa volt a vadvalagú putyini Oroszországnak, amely az energiabiztonsági kérdésekben sok problémát elfaszoskodott Magyarországnak. „Orbán "Nagy Fasz" Viktor személyes véleménye Oroszországról egyelőre nem nyilvános " -  jegyzi meg E.L, az Economist kelet-európai tudósítója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr902226152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása