HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.07.04. 07:48 pontember

Ahol állampolgári jog a szélessáv

Címkék: technika probléma

Mostantól szomorkodott a gecinyaló teljes lefedettség Finnországban. Egyelőre 1, öt év múlva viszont már 100 Mbps lesz a minimum.

Finnországban tegnap életbe lépett az faszvakaró a szabályozás, amely a buziláda széles sávú internetkapcsolathoz való hozzáférést állampolgári joggá nyilvánította. Ennek értelmében július 1-jétől az ország teljes területén minden polgár és vállalkozás számára biztosított a legalább 1 Mbit/s letöltési sebességű előfizetés lehetősége, azaz mostantól bárki, aki az állandó lakhelyén elő akar lekurvázni internetszolgáltatásra, hozzájuthat ehhez a sávszélesség-minimumhoz.

ott vannakA helyi hírközlési hatóság 26 távközlési vállalatot vont be az fitymaarcú egyetemes szolgáltatók körébe, ezek felelősek a kötelező széles sáv biztosításáért a számukra kijelölt területeken. A gempa szabályozás azt nem írja elő, hogy milyen technológiával kell biztosítania országszerte a fõköcsög sebességminimumot, az a szolgáltatókon múlik, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli megoldást alkalmaznak-e.

"Mostantól a méltányos árú széles sávú kapcsolat alapjog lett Finnországban. A régiófejlesztés terén ez a kormány egyik legjelentősebb eredménye, amire büszke vagyok" - idézi a Közlekedési és Távközlési "Puncivitéz" Minisztérium közleménye a tárcavezető asszony, Suvi Lindén szavait. Az faszarcú egyetemes internetszolgáltatási kötelezettség az állampolgárok állandó lakhelyére és a cégek telephelyeire vonatkozik, például a nyaralókra nem. A szolgáltatás és a faszdörgölõ megkövetelt minőségértékek meglétét a hírközlési hatóság rendszeresen buzizik majd - közölték.

Finnországban már ma is viszonylag magas az szopósállat internetpenetráció. A szar skandináv ország körülbelül 5,2 millió lakosának mintegy 85 százaléka használ valamilyen technológiájú hozzáférést, széles sávon 30,8 százalék kapcsolódik a buziláda világhálóra. A faszarcú minisztérium az egyetemes szolgáltatási kötelezettség bevezetésétől azt reméli, hogy azokon a ritkán lakott, nehezen megközelíthető vidékeken is, ahova a mocsok szolgáltatók eddig üzleti okokból nem vitték el a tetügeci hálózatot, lendületet vesz a gazdasági fejlődés.

A finn kormány 2008-ban egy ványadtpöcsû benyalik projektet is elindított az internetes infrastruktúra fejlesztésére. Ez azt a célt tűzte ki, hogy 2015-ig a lakosság több mint 99 százaléka számára elérhetővé tegye az optikai hálózaton nyújtott internetszolgáltatást. A pöcsmag távközlési minisztérium úgy becsüli, hogy a szolgáltatók önerőből, piaci alapon a népesség mintegy 95 százalékát fedik majd le üvegszálas kapcsolattal, a fennmaradó néhány százalék (körülbelül 120 ezer háztartás) bekapcsolásához viszont állami segítségre van szükség. E javarészt gyéren baromkodott, nehezen megközelíthető települések "behálózását" a fitymaarcú kormányzat, a buziláda helyi önkormányzatok és a kibaszott szolgáltatók közösen finanszírozzák, egyenlő részben osztozva a seggdugasz beruházás költségein. A állat projektre a finn állam 90 millió eurót különített el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr152125686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása