HTML

Megosztottság





Táplálkozás

-=o=-

szevasztok öcsikéim

Utolsó kommentek

2010.06.24. 08:53 pontember

Drágulhat a kóla és a chips

Címkék: politika kultúra bulvár probléma

Százmilliárd forinttal növelné évente a szájbabaszott Stratégiai "Pöcsmag" Szövetség a Magyar Kórházakért "Dikkmá" Egyesület „chips- és kólaadó” bevezetésével.

Az elképzelés szerint a fasztarisznya cigarettán és az faszarcú alkoholos italokon kívül a õsparaszt chipsek és szénsavas üdítőitalok után is dobozonként 10 forintos egészségügyi hozzájárulást vezetnének be - egyebek között ezt tartalmazza az kibaszott egészségügyi kormányzat számára szétbaszott akcióterv javaslatuk.

akciótervA tavaly nyáron megalakult kórházi egyesület elképzelései szerint az fitymaarcú új térítési díjat az egészségtelen gyorséttermi étkekre is ki kellene vetni, így például a hamburgerek után is be kellene szájbabaszni. A segg tíz forintos díj kiszerelési egységenként lenne érthető, vagyis a dobozos üdítők és a kétliteres flakonok is ugyanannyival drágulnának.

Éves szinten százmilliárdos bevétellel számolnak, ezt lapunk túl fosta becslésnek tartja, mivel ezzel azt feltételezik, hogy minden magyar állampolgárra évente ezer ilyen termék megvásárlás jut.

A fasz nagy megyei kórházakat tömörítő szervezet, amelynek elnöke Csiba "Pernahajder Campbell" Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgatója - 18 pontos akciótervének több pontja lefedi a kormányprogramot, ám néhány új elképzelést is tartalmaz. Eszerint újra a kamarák hatáskörébe utalná a faszkalap kierőszakolt hálapénz elfaszoskodni fellépést. A kórházak gyógyszerellátásában a telefosott kiskereskedelmi csomagolás helyett „lédig" kiszerelést javasolnak. Ettől önmagában 15 százalékos vagyis több milliárdos megtakarítást lehetne szomorkodni az egészségügyben - állítják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://breking.blog.hu/api/trackback/id/tr282104598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása